Aarhus-Odense med MY-lokomotiverne billetter

Bliv fan

Fars Dag-arrangement med MY-lokomotiverne

Fra Århus til Odense og retur

 

I løbet af 2017 og 2018 har to af Danmarks Jernbanemuseums GM-lokomotiver, MY 1101 og MY 1135, gennemgået en større renovering og istandsættelse. Lokomotiverne er nu køreklare, og de ikoniske maskiner i det klassiske rundsnudede 1950’er-design danner nu rammen for museets fars dag-arrangement onsdag den 5. juni. Vi tilbyder en helt særlig museumsoplevelse, da vi indsætter de to nyrenoverede MY-lokomotiver i forspand for et særtog fra den jyske hovedstad til Danmarks Jernbanemuseum i Odense. For interesserede er det muligt at stige på veterantoget i Århus, besøge museet i Odense og blive bragt hjem igen.

 

På Danmarks Jernbanemuseum fortæller vi om GM-lokomotiverne – det amerikanske designforlæg og den svenske virksomhed NOHAB’s produktion på licens. Der blev i perioden 1954-1978 leveret i alt 165 GM-lokomotiver til DSB af typen MY, den lidt mindre og lignende MX samt den kraftigere type MZ. Museet har flere eksemplarer i samlingen, og vi ser på nogle af dem: de to arbejdende lokomotiver, MY 1101, som var den første af sin slags, og MY 1135 – foruden den udstillede MY 1112, der er åben, så man kan se den store dieselmotor. Det sker kl. 13.

 

Hele dagen kører museets populære minitog, som er modelleret efter det karakteristiske MY-lokomotiv. Her kan I køre en tur i det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Museets café er åben på fars dag kl. 11-15. Her står The Food Stall klar med mad og drikke. I er også velkomne til at tage madpakken med.

 

Afgang

Afgang Aarhus Hovedbanegård ca. kl. 9.00

Ankomst Aarhus Hovedbanegård ca. kl. 17.00

 

Dette gælder for turen:

BEMÆRK – det nøjagtige afgangs- og ankomsttidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt.

Der er afgang fra Aarhus Hovedbanegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang.

Der er nummererede pladser i vognene.

I billetten er entré til Danmarks Jernbanemuseum inkluderet. Entréen refunderes ikke, hvis du vælger ikke at besøge museet som en del af turen.

 

Ekstra tilbud

Der kan også købes billet til turen Odense-Århus-Odense med afgang fra Odense ca. kl. 6.30 og afgang fra Århus ca. kl. 17.30. Prisen er 400 kr. inkl. gebyr. Bemærk det er IKKE muligt at benytte afgangen fra Aarhus kl. ca. 09.00. Dette kræver køb af billetten Aarhus-Odense-Aarhus.

 

Billetpriser

Århus-Odense-Århus

Voksen: 400 kr. inkl. gebyr og entré til Danmarks Jernbanemuseum

Barn (0-17 år): 150 kr.  inkl. gebyr og besøg på Danmarks Jernbanemuseum

Klubpris: 350 kr. inkl. gebyr og entré til Danmarks Jernbanemuseum

 

Ekstra tilbud  

Odense-Århus-Odense

Voksen: 400 kr. inkl. gebyr

Aarhus-Odense med MY-lokomotiverne datoer og billetter

ons 05 jun 2019 09:00

Aarhus Hovedbanegård, Aarhus

Aarhus-Odense-Aarhus - Vogn AC

Køb billet

ons 05 jun 2019 09:00

Aarhus Hovedbanegård, Aarhus

Aarhus-Odense-Aarhus - Vogn AX

Køb billet

ons 05 jun 2019 09:00

Aarhus Hovedbanegård, Aarhus

Aarhus-Odense-Aarhus - Vogn BU

Køb billet

ons 05 jun 2019 09:00

Aarhus Hovedbanegård, Aarhus

Aarhus-Odense-Aarhus - Vogn CC

Køb billet

ons 05 jun 2019 06:30

Odense Banegård, Odense C

Odense-Aarhus-Odense

Køb billet

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger