Barbara Moleko billetter

Bliv fan

Hun kalder de sidste tre år ’en hvirvelvind af oplevelser’. Helt forståeligt. For Barbara Moleko er gået fra undergrundssangerinde til allemandseje. Fra at eksperimentere med sin hybrid af danske viser og afrikanske vibes til at være tv-favorit og sanger ved dronningens 75 års fødselsdag. Ene og alene ved at være sit spraglede og bramfri selv. På sit nye album – der bærer hendes kælenavn – forstærker hun den personlige tone. For Molekos offentlige liv og nye moderskab har styrket hende selv og hendes relationer.

Hun slår sit hæse, smittende grin op. - Puha …, siger hun så.
At svare på, hvad der har været den mest mindeværdige oplevelse de seneste tre år, er en ordentlig mundfuld. Altså professionelt. Privat er der ingen tvivl: At blive mor. Men hvad med sangeren og sangskriveren Barbara Moleko? 
- Det har været en hvirvelvind af oplevelser, konstaterer hun og vælger nogle nedslag: 

At være med i Toppen af Poppen – også selv om hun først fattede, hvor fedt det var, da hun sad og så de færdige udsendelser. At stå i styrtende regnvejr med Poul Krebs på Smukfests Bøgescene og høre alle synge med – og opleve, at publikum også fyldte pladsen til hendes egen koncert bagefter. Og senest at optræde med ’Gør mig lykkelig’ til dronning Margrethes 75 års fødselsdag.

- Altså, den handler jo om at bolle ... Det var lidt specielt. Men også bare stort at få lov til at synge for hende.

Hvirvelvinden opstod i forlængelse af det anmelderroste debutalbum ’Lykken er …’ fra 2012, som i sig selv forlængede hendes allerede medrivende historie. Som spæd flyttede Barbara Moleko til Mozambique, hvor hendes mor blev udstationeret. Der mødte moren Barbara Molekos sydafrikanske stedfar, som var aktiv i ANC og i eksil. Da apartheidstyret faldt, rykkede familien til Sydafrika, og her lå Barbara Moleko under bordet i forældrenes stamjazzklub og tegnede kontrabassisten med de elastiske bevægelser. Den første selvskrevne sang kom i femte klasse, efter hun var vendt hjem til Danmark. Hun lærte sine klassekammerater i Vanløse Skole små sanglege på engelsk, og da hun løb tør, var der intet andet for end at digte en selv. Hendes sangskrivning blev en dagbog, hvor hun skriblede små positive sange ned om livet og om at se det gode i ting og mennesker. Samtidig sugede dansk kultur til sig – fra frikadeller og ribbenstegssandwich til dansk pop fra flere årtier.

I dag bærer Barbara Moleko fortsat hele den bagage med sig. Og på ’Bapsz’ får det frit løb. De mange lyde, de mange observationer, den gennemstrømmende humor og ikke mindst den stærke bevidsthed om at være en kvinde, hvis fortælling – i al dens ualmindelige almindelighed – er vedkommende.
”Hvor det første album handlede om at søge lykken, handler det her om at være i lykken. At få et barn gav mig flere kasketter, og da jeg skulle i gang med at skrive sange, skrev jeg om mine egne behov, mens jeg allerhelst ville være sammen med min datter. Det var en ret intens oplevelse. Men det er blevet hyldestsange, for man genfinder værdien af gode venner. Af kærlighedsrelationen til ens partner. Af kærligheden til sin mor. Og det der fjollede element, som jeg troede, ville forsvinde, når man blev forældre, det er der stadig. Jeg troede, man blev et helt andet menneske, men det er ikke sket,” siger Barbara Moleko.

Sangene forløses på forskellig vis fra nummer til nummer. En del har spor af disco fra ´70’erne og ’80’erne. Det er sange, som simulerer bløde bølger og sommersol. Et nummer som ’Stop nu’ er derimod mere rowdy og trækker tråde til Lenny Kravits. Co-piloterne på turen mellem de skiftende universer har været dels Birk Stom, hvis hjemmefabrikerede lyde giver en organisk fornemmelse, dels Pilfinger med den ufejlbarlige bangerfornemmelse. Resultatet er alt fra den morsomme ’Paranoia’ over den inkluderende ’Vi går aldrig hjem’ til den soulede ’Gør mig lykkelig’. 
Som et fast omdrejningspunkt igennem er Barbara Molekos stemme. 

”Jeg tør mere med min vokal og har lagt meget i, at energien er så intens som muligt. Jeg tør mere med den. Det hænger også sammen med, at jeg tør lade min personlighed skinne mere igennem, konstaterer Barbara Moleko og fastslår:

”Jeg har accepteret min rolle som kvinde. Jeg er meget stolt af at være kvinder, og jeg synes, de kvindelige værdier er værd at fastholde. Derfor har pladen også det kælenavn, min mor har givet mig. Det rammer det hele ind.”


Fakta – Barbara Moleko
Vokset op i Mozambique, Sydafrika og Vanløse. 
Kom til Danmark i 1998 som 12-årig – bor nu på Nørrebro.
Debuterede med albummet ’Lykken er …’ i 2012. Albummet strøg ind i top 10 på iTunes og fik positive anmeldelser fra Gaffa til Dagbladet Information.
Nomineret til DMA, Steppeulven, Gaffa Awards og Zulu Awards.
Deltager i Toppen af Poppen, hvorfra hun sang Tøsedrengenes ’Indianer’ ind på hitlistens førsteplads.
I 2015 har hun foreløbig været på en udsolgt akustisk tour og optrådt i en stribe store tv-shows, herunder MGP, Zulu Awards og Dronningens 75-års fødselsdag.
Ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp med fokus på fattige og undertrykte kvinder i hele verden.

Barbara Moleko datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Barbara Moleko i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger