Castas billetter

Bliv fan

Verdensmusik fra 1600-tallet
Castas er et unikt koncertprogram der tager udgangspunkt i latinamerikansk barokmusik fra perioden1600 til 1750. Den latinamerikanske barokmusik er en genre, formet i en smeltedigel af forskellige musikalske elementer, først og fremmest irsk, tysk og sydeuropæisk populær- og kunstmusik fra 1600- og 1700-tallet. Dette vældige mix af europæisk musik blander sig derefter kunstfærdigt med afrikansk og indianske traditioner. En sand verdensmusik!

Musikken som et spejl af samfundshierakiet
Befolkningerne i de latinamerikanske kolonier i det 17. og 18. århundrede var opdelt efter et komplekst racebaseret kastesystem med mere end 16 kaster, hvor borgerens plads i samfundshierakiet afhang af forældrenes ophav (europæisk, indiansk, asiatisk, afrikansk, eller blandinger heraf). Størstedelen af befolkningen befandt et sted på rangstigen mellem de to absolute yderpunkter: den nyankomne indvandrer fra Europa og den nyankomne slave fra Afrika. Det var et brutalt system der vidner om den komplekse kulturelle situation i Latinamerika.
vender situationen på hovedet og viser skønheden i diversiteten, når alle kulturelle strømninger blander sig på forskellig vis.

Medvirkende: Via Artis Konsort i samarbejde med Vestsjællands Kammerkor.
 

Castas datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Castas i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger