Et år uden sko - fra parcelhus til palmestrand billetter

Bliv fan

Mange drømmer om en tilværelse med mindre stress og mere tid. Men sådan noget er dyrt, er det ikke? I 2016 gjorde familien Veber drømmen til virkelighed. Mor Margareta og far Thomas sagde deres job op, børnene blev taget ud af skolen, bilen blev solgt og huset udlejet. I mere end et år sejlede de ud i det blå. ”Et år uden sko” er et anderledes rejse-foredrag om en ganske almindelig familie på et usædvanligt eventyr. Om at leve for næsten ingen penge og møde mennesker fra fjerne egne. Foredraget er baseret på bogen med samme titel, som udkommer i efteråret 2017.

– Det lyder dyrt. Og hvad med jeres arbejde?

Sådan reagerede de fleste, da Margareta og Thomas Veber sagde deres job op og tog børnene ud af skolen. Men familien Veber trodsede omgivelernes skepsis og rejste af sted. Nu fortæller de om hele processen – fra ideen opstod, og planlægningen begyndte, til den dag de satte sejl og indtog Atlanten. Gennem billeder og filmklip kommer foredragstilhørerne helt tæt på familiens liv til søs i en meget lille båd, hvor ingen bare kunne gå ind på deres eget værelse, og med ned i havet, når familien skal fange aftensmad.

Et år som ’de fremmede’
I foredraget sætter Thomas og Margareta fokus på, hvad den langsomme rejse over længere tid giver i forhold til et par ugers charter. ”Vi så mange smukke øer, men det var de mennesker, vi mødte undervejs, som gjorde mest indtryk på os. Lokale rasta-familier åbnede deres hjem for os. Vi blev budt på mad og så, hvordan livet hos dem foregår og ungerne spillede fodbold med lokale, fattige børn. I 15 måneder var vi ’de fremmede’, og det overskud, vi blev mødt med, har vi forsøgt at tage med hjem,” siger Margareta Veber.

Er det ikke dyrt?
Margareta og Thomas Veber fortæller også, hvad der skal til for at rejse langt på trods af faste udgifter, børn i skolealderen og to job. Det behøver nemlig hverken at være dyrt eller karrierehæmmende. ”Vi kunne rejse fire personer for 10.000 kroner om måneden, fordi vi fangede fisk og handlede på lokale markeder. Hver gang vi blev fristet af en restaurant, tænkte vi at det ville forkorte vores rejse med flere dage. Det hele handler om god planlægning og prioriteringer. Også i forhold til arbejde og skole,” siger Thomas Veber.

”Et år uden sko” er et gribende og anderledes rejseforedrag om en ganske almindelig familie, der står af hverdagens ræs og forvandler tilværelsen til et eventyr. Og om at tage eventyret med sig hjem. Foredraget er for alle, der elsker at rejse, og som har set ”Kurs mod fjerne kyster” på TV 2.

Et år uden sko - fra parcelhus til palmestrand datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Et år uden sko - fra parcelhus til palmestrand i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger