Guidet tur - Sørøvere i Skagen

Redningsstationen i Gl. Skagen

søn 04 okt 2020 11:00

Skagen er kendt for motiver af smukke kvinder på Sønderstrand, kunstmalere, stovte fiskere og heroiske redningsmænd, men skagboerne har til tider også kastet sig ud i, hvad der mere eller mindre kan betegnes som sørøveri.

Allerede i tidlig middelalder er der beretninger fra hollandske skibe, der strander på Skagens kyster og bliver frarøvet alt deres gods. I 1700-tallet blev fjendtlige svenske orlogsskibe et godt bytte, da de strandede ved Skagen og hele byen fra fisker til byfoged og sognepræst stod på den anden ende for at få del rovet. I 1800-tallet står kaperskibene ud fra Skagen og angriber og kaprer fjendtlige engelske fartøjer – helt legalt.

Kom med på en spændende tur ud til kysten i Gl. Skagen, hvor skibene strandede, og hvor kaperne satte deres kanon frem til angreb, og hør om hvordan retskafne borgere skiftede redningskasketten og med sørøverhatten og tog del i de eftertragtede strandinger.

TID: 11:00-12:00. Mødetid et kvarter før.

Undervejs går man i klitterne og langs stranden, så husk praktisk fodtøj. 

OBS. Der skal minimum være 6 deltagere for at turen gennemføres. Såfremt dette ikke er tilfældet, så annulleres turen og billetkøbet refunderes ekskl. gebyr. 

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger