Sydhavns Salonen - strukturer for vold og skønhed

Karens Minde Kulturhus

fre 07 maj 2021 19:30

Der er med usigelig glæde at vi kan invitere til den næste Sydhavns Salon - strukturer for vold og skønhed
Dørene åbner kl.19:00 og show starter kl. 19.30 og slutter kl. 22.00.
Entré: 100,- 
Velkommen til en smuk aften i den gamle Dansepavillon i selskab med forfatter Asta Olivia Nordenhof, Professor i økologisk økonomi Inge Røpke og Absalon String Quartet. Og en surprise gæst…

Asta Olivia Nordenhof (f.1988) skriver fintfølende og udogmatisk om udsatte menneskeliv, om liv, der på alle niveauer invaderes og forkrøbles af kapitalismens logik og begær.
"Kapitalismen er en massakre. Men vi er levende, og vi kan ende kapitalismen."
Hun udkom sidste år med sin stærkt samfundskritiske og tindrende smukke roman “Penge på Lommen” om Maggie og Kurt på kanten af velfærdssamfundet som netop hun netop har modtaget kritikerprisen for:
“Penge på lommen er et stykke kraftfuldt og ekstremt velskrevet litterær samtidshistorie, der bæres frem af en særlig fortællestruktur med en tydeligt tilstedeværende fortæller, der springer mellem tid og sted, taler sine karakterer an og selv tager ordet. Det er vildt nærværende og skødesløst virtuost udført…”
Asta Olivia Nordenhof er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. 
Hun debuterede i 2011 med “Et ansigt til Emily”.  Gennembruddet kom med digtsamlingen Det nemme og det ensomme fra 2013, der er udkommet i Sverige, Norge og USA og blev bl.a. tildelt Montanas Litteraturpris.

Inge Røpke er Danmarks første professor i økologisk økonomi, som er et nyt tværfagligt felt, der rækker ud over mainstream-økonomiens samfundsvidenskabelige regnemetoder ved at regne naturgrundlaget med. I en tid præget af ulighed og klimakriser har Røpke taget det på sig at gentænke vores samfundsøkonomi med udgangspunkt i Jordens ressourcer. Der er brug for en anden økonomisk tænkning, der betragter økonomien økologisk. Hvor man regner i natur i stedet for at regne i penge. 
Økologiske økonomer interesserer sig for samspillet mellem menneskelig aktivitet og de natursystemer, der omgiver os. Økologisk økonomi trækker på filosofiens arbejde med etik, ligesom de i høj grad inddrager teorier fra naturvidenskaben. Fra fysikernes termodynamiske love til biologernes forståelse af økosystemer. I forhold til traditionel økonomisk tænkning om profit, markeder, formueret og lønvurderinger forsøger økologiske økonomer at nå et spadestik dybere med spørgsmål om bæredygtighed og ressourceforbrug.
I dag har millioner af mennesker en levestandard, som i høj grad skyldes, at vi udvinder og forbruger fossile brændsler. Men det indebærer også, at en del af Jordens velstillede befolkning lever på bekostning af andre. Hvis der skal velstand nok til verdens knap otte milliarder mennesker – og alle dem, der kommer efter – er det på høje tide med et nyt regnestykke for Jordens ressourcer.

Absalon String Quartet  spiller deres første offentlige koncert i Sydhavns Salonen!
Strygekvartetten spiller værker af Rued Langgaard, der komponerede i samme periode som Carl Nielsen men savnede anerkendelse i sin samtid og levede som en outsider lang fra parnasset. Romantisk og dramatisk musik der bliver leveret live af unge ildfulde musikere.
Den dansk / polske strygekvartet  studerer hos professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Olga Chwaszczewska, f. 1996. Cello
A student of Morten Zeuthen at the Royal Danish Academy of Music. Before she did her bachelor degree with Marcin Zdunik in Music Academy in Gdańsk, Poland. 
First prize winner of 8th International Johannes Brahms Chamber Music Competition 2018 in Gdańsk. For one year she also studied with Jacob Shaw at the Scandinavian Cello School as a Young Artist.

Thera Ortved, f. 2000. Violin.
Studerer sin bachelor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos professor Michael Malmgreen. 
Vinder af Jacob Gade violinkonkurrence 2019, og modtager af Jacob Gades store legat 2020. Hun har gentagende gange deltaget i internationale kurser og masterclass som Litomysl International String Master Class under Milan Vitek, Astona International og Voksenåsen Summer Academy.

Caroline Risbo Gammeltoft-Hansen (f.1999) 
studerer bratsch på det kongelige danske musikkonservatorium i København under professer Tim Frederiksen. Derudover deltager hun i flere projekter som musikdramatiske forestillinger og podcast og har komponeret flere større og mindre værker for blandet ensemble.

Andreas Lienhøft Larsen f. 1999 
studerer violin på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos prof. Alexandre Zapolski.
Han har også modtaget undervisning fra bla. professor Milan Vitek, Sergey Kravchenko, Valery Vorona mfl. under rejser til bla Tjekkiet og Moskva hvor han ved disse lejligheder også har spillet koncerter.

Surprise Special Guest!!!!! der vil blive føjet en endnu ikke navngivet artist til programmet....

SYDHAVNS SALONERNE er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.

Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.

Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus.

Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.

#videnskab #litteratur #performance #koncert 

 

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger