Guidet byvandring - I Tordenskjolds fodspor

Gammeltorv

lør 22 maj 2021 14:00

Kom med på en spændende guidet gåtur med fokus på Citadellets betydningen for byens udvikling. Kystmuseets inspektør Erik Christensen guider undervejs.

I 1818 fik den lille handelsflække og fiskerleje Fladstrand købstadsrettigheder under navnet Frederikshavn. Byen havde eksisteret siden begyndelsen af 1500tallet, hvor Fladstrand nævnes første gang. Byen bestod dengang af 15 gårde og 80 gadehuse som alle ydede hoveri til herregården Knivholt.

Byens udstrækning var mellem Søgade i syd, Frydenstrandsvej i nord, Skelvej i vest og kysten med citadellet Fladstrand og enkelte gårde som Severinelyst og Sorgenfri på byens marksjorder.

Vores to timers gåtur starter på byens gamle torv og slutter på Moltkes skanse på Frydenstrandspynten. Undervejs kommer vi gennem nordre og søndre Fiskerklynge, Skippergaden, Bomgaden og Bryggergade. Vi kigger på nogle af de tilbageværende huse på byens hovedstrøg Storegade og følger i fodsporene på de mange tusinde soldater som Tordenskiold og den danske flåde eskorterede over Kattegat

Mødested: Gammeltorv, obs. endestationen er Nordre Skanse.

Varighed: 2 time. .

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger