Blodbad I København - Rundvisning med historiker Anders Lundt Hansen

Jarmers Plads

ons 04 aug 2021 19:00

Blodbad i København 

I dag er det trafikstøj og cykelklokker der lyder i Københavns gader, men engang var det skrig af frygt og smerte, der rungede mellem husmurene. Vi vil opsøge de steder, hvor blodet flød. 


Mange af Danmarkshistoriens mest dramatiske begivenheder fandt sted i København, og på godt og ondt formede de den måde, byen ser ud på i dag. Og hvis man ved, hvad man skal kigge efter, kan man stadig finde spor af fortidens tragedier i gadebilledet.

'Blodbad i København' er en byvandring omkring Københavns indre by og volde. Den er cirka 2,5 km. lang, og tager lidt under to timer. Hovedpunkterne er:

Jarmers tårn 1259 og 1536
Englændernes bombardement 1807
Stormen på København 1659

Turen starter ved Jarmers Plads, krydset mellem H. C. Andersens Boulevard og Nørre Voldgade, og slutter i Østre anlæg, nær Østerport Station.
Coronahensyn: Hele turen foregår udendørs. Der skal være en meters afstand mellem de deltagere, der ikke ankommer sammen. Der vil være to meters afstand mellem oplægsholder og tilhørere.
Rundviser er historiker Anders Lundt Hansen, der er kendt som en skarp og underholdende formidler. Ud over at skrive bøger og holde foredrag er han blandt andet skribent ved Weekendavisen.

Andre fortæller om turen: 

"Tak for turen. Jeg har lært meget, og du fortæller rigtig spændende" Nadja.
"Gode og indlevende fortællinger, på stederne hvor det skete" Bente og Torben
"Det var en dejlig og meget interessant tur - med voldområderne og historierne om svenskerkrigene. Og skønt med de mange parker" Hans Erik og Pernille.
"Tak for en spændende tur med gode fortællinger om de blodige slag" Gitte
"En god fortæller, meget dragende. En rigtig hyggelig rute" Celine og Ida.
 

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger