"I hånden havde hun en stav..." Magien i naturen v/ Marie Lisette Jacobsen hyldemor og nutidig shaman

Den mangkundige vølve og porten til de andre verdener.
I Erik den Rødes saga kan vi læse beskrivelsen af vølven, når hun indtager rollen som orakel og spåkone for vikingetidens samfund. Vølven var troldkyndig og brugte sine evner at tale med både guder og naturånder for at bistå de folk som søgte hendes råd.
Men var vølven shaman, heks eller helbreder? Kan vi genskabe hendes magiske praksis i dag? Og kan vi overhovedet drage nytte af den som moderne mennesker?
Maria Lisette Jacobsen er uddannet arkæolog og tidligere museumsinspektør, nu indehaver af Hyldemors Have, hvor hun underviser i nordisk-inspireret shamanisme og urtekundskab.
Hun har praktiseret shamanisme i snart 20 år og vil denne aften tage os med på en rejse ind i den virkelighed, som vølven og hendes ‘kolleger’ har tilgået gennem tiden, for måske at komme svarene en smule nærmere…

Med dette perspektiv spilles der op til den arkæologiske særudstilling ‘Døre til en anden virkelighed – tro og overtro i fortiden’. Således sættes arkæologien ind i en nutidig og relevant ramme.Udstillingen kan ses i Elværket i Hillerød.

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger