Sydhavns Salonen - Sejd

Karens Minde Kulturhus

fre 14 okt 2022 19:30

Sydhavns Salonen - SEJD

Sydhavns Salonen inviterer til “Sejd,” til en rejse mellem verdener og tider, med forfatter Maria Hesselager, der debuterede med den prisvindende vikingerroman “Jeg hedder Folkví”; med Lueenas dragende og mystiske musik, med Slør, der med sine lysende visuals skaber en anden virkelighed omkring os, med shamanen John Angajoq der med tromme og sang bringer os til en anden tilstand og med arkæolog Charlotta Lindblom der generøst vil dele ud af sin viden om vikingetiden.
Denne gang foregår salonen indendørs i varmen på Sydhavnens Slot.

Døre kl. 19:00
Show kl. 19.30

Entré: 120 kr.

MARIA HESSELAGER ◁◁◁ debuterede i 2021 med “Jeg hedder Folkví”.
MH er uddannet fra forfatterskolen 2014.
“Jeg hedder Folkví’” er ikke nogen historisk roman i gængs forstand., men romanen er inspireret af vikingetiden og af norrøn mytologi,. Den er en spændende fortælling om en ung kvinde og hendes familie. En historiefantasi over vikingetiden, dens mytestof, stammefællesskab, guder og vølver. 
Man bliver ført ind i et atmosfærefyldt univers, hvor der tages varsler af vibeflokke, døde katte og drømme, hvor hirdens unge mænd drager på togter over havet, hvor landsbyen huser alt fra trælle til frie og højbårne folk, hvor der ofres til aserne, men hviskes om en ny gud, hvor en ler-perle i en lædersnor kan rumme ens stolthed og håb, og hvor der findes en ung kvinde som Folkví, der både vil og ikke vil blive voksen.
Maria Hesselager får de gamle norrøne myter til at leve og træde frem af deres skyggerige med skæbnetro og vilde syner.  
“Jeg hedder Folkví” er allerede solgt til udgivelse på forlaget Riverhead Books, der er en del af Penguin Random House. Det er ganske usædvanligt at en debuterende forfatter udkommer på engelsk.

LUEENAS ◁◁◁ er Maria Jagd og Ida Duelund på violin, kontrabas og pedaler. 
Panoramisk og dragende musik med rødder i både klassisk minimalisme og langstrakt improvisatorisk rockmusik. 
Lueenas udsender deres debut lp datter efterår, men har allerede lavet en del filmmusik. 
I december 2021 tournerede Lueenas med deres biografkoncert "The Raid". Og senest har de færdiggjort musikken til deres første spillefilm, som får premiere senere på året.

JOHN ANGAJOQ O’ FERRAL ◁◁◁ er Grønlandsk shaman
Angajoq er vokset op i København, men født på vest Grønland og er efterkommer af Inuitterne fra Grønland, også kaldet Kalaallit nunaat.
Hans grønlandske oldemor Anaaqii var en åndemaner, på grønlandsk kaldet ANGAKKOQ.
Han har undervist i og praktiseret Shamanisme flere steder rundt om i Europa og på Grønland. Hvor hans sangstemme har en healende effekt når han synger på grønlandsk samt sine shaman sange med brug af en tromme. 
Han har mødt og blevet undervist af trommedansere og tromme sangere fra grønland samt shamaner fra Danmark, Lapland, Finland, Tyskland, Schweiz, Canada, Alaska, Rocky Mountains i USA og åndemanere fra Grønland.
John Angajoq er desuden certificeret og praktiserende Integrativ Dynamisk psykoterapeut.
Og meget ofte foregår en stor del af hans undervisning og arbejde ude i det fri.

SLØR ◁◁◁ aka My Lambertsen er en audio og visual kunstner der arbejder med live animation og projektioner. I Slør-regi har hun bl.a. samarbejdet med Henrik Lindstrand, Greta og Death Machine, som hun er blevet en fast del af. 

CHARLOTTA LINDBLOM ◁◁◁ er forskende arkæolog og Museumsinspektør på Vejlemuserne med stor viden om vikingetiden. Hun har netop åbnet udstillingen “Magt og guld” om vikingerne i øst og kulturmødet mellem vikingerne og lokalbefolkningerne i østersøområdet.

SYDHAVNS SALONERNE ◁◁◁
er et tværæstetisk projekt støttet af Statens Kunstfond, Karens Minde Kulturfond, Københavns Musikudvalg og Kgs.Enghave Lokaludvalg arrangeret af Copenhagen Concert Community.
Salonerne bevæger sig mellem gøgl og videnskab, pop og kunst. Formen bevæger sig mellem koncert, performance, foredrag, samtale og højskolesang.
Salonerne foregår i Sydhavnen og afvikles i samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Klein - Sydhavnens spillested.
Copenhagen Concert Community, der har base i Sydhavnen, København, ønsker at skabe koncertoplevelser, der går på tværs af genrer og generationer.
See less

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger