Víík

Drauget - Aksen

tor 19 jan 2023 20:00

“Musikken er vanvittigt velspillet og kan i samme nummer gå fra sødmefuld cittern til flænsende violiner og tung, truende bas. Imens growler pæne, præsentable Elisabeth Vik dyrisk og ordløse lyde, Det vækker minder om Mike Patton fra Faith No More, når han er mest balstyrisk, så hårene rejser sig i solbrændte nakker af urkraften. Er der noget, jeg kunne ønske mig endnu mere af, er det det.” (Peter T. Aagaard - GAFFA 5 ud af 6 stjerne)

Sådan lød det fra GAFFA efter VÍÍKs generobring af Roskilde Festival 2022 hvor de spillede på Rising scenen. De har tidligere stået på den nedskalerede Summer Days udgave men i 2022 skulle det altså være året hvor de bragede igennem til anmelderne.

Og det beskriver meget godt energien, som VÍÍK udgyder, når de går på scenen.
Første gang bandet stod på scenen var i 2019 og de har fra første færd tiltrukket sig stor interesse indenfor genren med DMA nomineringer, og igen i år fået en nominering som Årets Live Artist ved DMA Roots 2022.

Den pan-skandinaviske sekstet fra Norge og Danmark, bevæger sig i et genrefelt mellem hypnotiserende nordiske melodier, rockens groove og jazzens rå men elegante æstetik, i et forsøg på at udforske hybriderne indenfor folkemusikken og middelalderens ballade tradition.

I front har VÍÍK den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der leder publikum ind i et fortryllende univers af mystiske middelalderballader og eventyr, som du sent vil glemme. Bandet består af nogle af de ypperste talenter indenfor folkemusikken og den unge musikscene, der er med på at følge musikken og traditionernes veje ind i en ny æra.

I 2022 udkommer VÍÍK med deres opfølgende EP til de singler, der hidtil er udgivet. Her vil du blive taget en tur med på nye kompositioner og fortolkninger af traditionelle værker, som de lyder udsat for denne besætning fra det 21. århundrede.

Det er planen at det fulde debutalbum skal udkomme i slutningen af 2023, men inden da drager bandet på turne i foråret og kan også fanges på et hav af den kommende sommers festivaler både i DK og udlandet.

Dette arrangement har fundet sted

Var du der? Hvorfor ikke skrive en anmeldelse

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger