Kristian Corfixen - Sygeplejersken

Godsbanen Aarhus

lør 24 okt 2020 19:00

Om foredraget:

Ingen journalister har beskæftiget sig så dybdegående med sygeplejerskesagen, den spektakulære drabssag fra Nykøbing Falster Sygehus, som Kristian Corfixen. 

Han dækkede sagen, da den kørte i by- og landsretten. Og siden har han gennemgået tusindvis af siders efterforskningsmateriale og interviewet over 50 mennesker om sagen – heriblandt pårørende til sagens ofre, politiets kronvidne samt den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, som Kristian Corfixen har mødtes med flere gange i fængslet, hvor hun i dag afsoner en 12 års fængselsstraf for at have forsøgt at slå patienter ihjel på sine vagter. 

I sit foredrag giver Kristian Corfixen publikum et unikt indblik i drabssagen og dens hovedpersoner, og han opruller den nattevagt, der endte med at fælde den dømte sygeplejerske. Publikum kommer dybt ind i politiets efterforskning og myndighedernes jagt på beviser og troværdige vidner. 
Kort om sygeplejerskesagen: 

Politiet rykker i marts 2015 ud til Nykøbing Falster Sygehus, fordi en sygeplejerske har fortalt, at hun mistænker sin kollega for at dræbe patienter, når hun er på arbejde. Vidnet fortæller, at hun nu frygter, at kollegaen i løbet af sin seneste nattevagt netop har gjort det igen. 

Snart ruller en drabssag, der ikke er set lignende før i dansk retshistorie. Og den vokser, da flere ansatte på sygehuset nu pludselig under deres afhøringer beretter, at også de – nogle i flere år – har sygeplejersken mistænkt for bevidst at forgifte patienterne. Men hvorfor har ingen reageret tidligere? Hvor mange ofre kan der være tale om? Hvor findes beviserne, når der er tale om et så utraditionelt gerningssted som et sygehus? Og hvad skulle være motivet bag, at et menneske, som er ansat til at hjælpe syge patienter, får lyst til at gøre det modsatte?

Kristian Corfixen beskæftiger sig med spørgsmålene i sin bog ’Sygeplejersken’, som udkom i 2019. Bogen bygger på flere års researcharbejde og rekonstruerer hele forløbet, der ledte op til, at sygeplejersken Christina Aistrup Hansen blev idømt 12 års fængsel for at forsøge at slå patienter ihjel på sine vagter. For første gang blotlægges politiets efterforskning, flere vidner står frem, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før. 
Om Kristian Corfixen:

Kristian Corfixen er uddannet journalist og arbejder til daglig på Politikens indlandsredaktion. 

Han har modtaget flere priser for ’Sygeplejersken’. I 2019 fik han FUJ’s Formidlingspris, som gives til den journalist i landet, der har lavet årets bedst formidlede undersøgende historie. Og senest blev Kristian Corfixens arbejde hædret af Det Danske Kriminalakadami, som tildelte ham Tage la Cour-diplomet – en pris, der gives til forfattere, der har formået at dokumentere kriminelle forhold i virkeligheden på en vedkommende, lødig, kvalitetsbetonet og velskreven måde.

OBS** Det er unummeret pladser der er sat i salg. 

Vi har i øjeblikket ikke nogen ledige billetter til dette arrangement, men bliv ved med at prøve da vi håber at få flere tilgængelige snart.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger