Foredragsaften - De blå lig og andre epidemier

Kystmuseet Skagen

tor 25 mar 2021 18:30

Et af de mere uhyggelige foredrag er historien om ”de blå lig”. Her på falderebet af en pandemi tager arkivar Erik S. Christensen os med på den tur tilbage til rædslernes tid, hvor spædbørnsdødeligheden var på 25 procent og epidemier nemt kunne betyde en forrykning af såvel den økonomiske, den politiske og den sociale balance i befolkningen.

Den grasserende syge kom oftest med krige og ramte først de bysamfund, som havde nær kontakt med omverdenen. I Fladstrand skriver præsten om en grasserende syge i 1719. En sygdom som to livet af 45 af byens indbyggere, hvilket var et voldsomt højt tal. Senere kom andre voldsomme sygdomme til, som Kolera, Tuberkulose, Den Spanske Syge og Polio. Sygdomme som vi frem til Coronaepidemien ikke troede på vi igen skule opleve.

Mærkeligt nok glemte vi alt om de forfærdelige sygdomme, selvom vi der har levet de sidste 70 år endnu husker calmette og poliovacinationerne fra vores folkeskoletid. I dag er mange skeptiske overfor vaccinationer. Sikkert fordi de ikke kender historien.
 

Billetsalg starter mandag d. 01 marts kl. 11:00

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger