Foredrag om Den Transiranske Jernbane billetter

Bliv fan

Danmarks Jernbanemuseum inviterer til foredrag om en danskbygget jernbane meget langt væk. Det drejer sig om Den Transiranske Jernbane, som i august 2018 har haft 80-års fødselsdag. Journalist og forfatter Morten Hansted fortæller om, hvordan det gik til, at danske ingeniører kom til at stå i spidsen for byggeriet af denne eksotiske jernbane i 1930’erne. Banen går gennem særdeles vanskelige bjergområder, og byggeriet regnes for en af de største danske ingeniørpræstationer nogensinde. Morten Hansted viser billeder fra byggeriet og medbringer også billeder af de tog, som de iranske shaher kørte rundt i på Den Transiranske Jernbane frem til den iranske revolution i 1979.

I forbindelse med jubilæet i august 2018 fik Morten Hansted en sjælden rundtur i den remise tæt på Teherans hovedbanegård, hvor de gamle vogne er gemt væk. Han var inde i flere af de togvogne, der blev brugt ved indvielsen af Den Transiranske Jernbane i 1938. I januar 2019 er det 40-året for den iranske revolution, og i foredraget trækkes derfor tråde fra byggeriet af Den Transiranske Jernbane i 1930’erne og til de spændinger, der 40 år senere banede vej for revolutionen i Iran og den sidste shahs fald. Morten Hansted har gennem en årrække udforsket dansk-iranske relationer og er desuden forfatter til bogen ”Danske eventyr i Iran”, der udkom i maj 2017. Et af bogens kapitler handler om byggeriet af Den Transiranske Jernbane.

Billetter

Pris for medlemmer af Museumsklubben: 50 kr. inkl. gebyr

(Som kortindehaver kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager.)

Øvrige deltagere: 75 kr. kr. inkl. gebyr

Billede til venstre: I slutningen af 1930'erne blev dokumentarselskabet Minerva Film hyret til at lproducere en film om byggeriet. Filmfotograf og medejer Ingolf Boisen ses til venstre.

Billede til højre: Aviserne i Danmark var fyldt med omtaler, da Den Transiranske Jernbane blev indviet august 1938.

Foredrag om Den Transiranske Jernbane datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Foredrag om Den Transiranske Jernbane i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger