Frederikshavn Havn - Foredrag billetter

Bliv fan

Kom og hør Museumsinspektør Hans Munk Pedersen fortælle om etableringen af Frederikshavn Havn, her vil der blive slået ned på vigtige og spændende punkter i denne hæsblæsende historie om Frederikshavn Havn.

I 1806 blev den første havn bygget ved et fiskerleje, der dengang hed Fladstrand. Det var ikke en stor havn – havnebassinet var på det areal, hvor der i dag er P-plads ved Læsøfærgen. Fladstrand blev i 1818 købstad med navnet Frederikshavn, og byen udviklede sig i takt med, at havnens aktiviteter steg. 
Færgeforbindelser, et eksplosivt voksende fiskeri og værftsaktiviteter gjorde, at havnen næsten helt frem til vor tid konstant var for lille til alt det, der skete inde bag molerne. 
Med den store havneudvidelse i disse år er havnen endelig blevet så stor, at de ambitiøse udviklingsplaner har plads og bassindybde til at blive realiseret: maritimt servicecenter tæt på et af verdens stærkest trafikerede farvande, et gigantisk værft til miljørigtig demontering og genanvendelse af materialer fra skibe og borerigge fra Nordsøen og fortsat en vigtig anløbshavn for færgeruter til Norge og Sverige.  

Frederikshavn Havn - Foredrag datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Frederikshavn Havn - Foredrag i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger