Grundlovsdebat på FÆNGSLET billetter

Bliv fan

Grundlovstalen er igen skiftet ud med dialog, debat og dybdeborende underholdning, når FÆNGSLET og Fængselsmuseet inviterer til Grundlovsdebat den 13. september 2020. Oplev skarpe debattører og eksperter sætte fokus på sundhed og trivsel til et brag af en grundlovsdebat med brødrene Anders og Peter Lund Madsen som konferenciers. Dygtige debattører som Bente Klarlund, Anders Petersen, Anne Glad, Carla Mickelborg og Kjeld Møller Pedersen diskuterer samfundsrelevante emner med udgangspunkt i FN’s tredje verdensmål: ”Sundhed og trivsel”. Til slut kigger Christian Fuhlendorff forbi med et show hvor han giver sit besyv med på dagens emne.

Med Grundlovsdebat på FÆNGSLET 2020, planlagde vi en helt særlig dag i juni, hvor det tredje verdensmål, Sundhed og trivsel, skulle undersøges i en dansk kontekst. Årets tema blev konkretiseret med linjen: ”Sundheden under pres – hvem har ansvaret for vores helbred og trivsel? ”. Pludselig så Danmark og den øvrige verden helt anderledes ud. Vi blev mødt med en verdensomspændende pandemi, der tvang nationer til at træffe svære beslutninger og handle hurtigt for den globale sundheds skyld. Det meste af Danmark blev lukket ned og tusindvis af medarbejdere i hele landet blev hjemsendt eller afskediget. De vilkår, vi ønskede at debattere sundhed og trivsel på til grundlovsdag, blev pludselig overskygget af mere presserende instanser, og vi måtte gentænke vores arrangement. 

Før COVID-19 oplevede vi en tid, hvor både den fysiske og mentale folkesundhed blev udfordret af flere tendenser – stress, alkoholisme og overvægt, for at nævne nogle få. Vi havde fuld tryk på alle kedler, og lagde et hårdt pres på et sundhedsvæsen, der skulle kunne håndtere det hele. Coronakrisen har om noget lagt et yderligere pres på sundhedsvæsenet, og på global vis understreget, at fokus på dette pres er vigtigere end nogensinde. Før coronakrisen spurgte vi, hvad arbejdspladsernes hastighedskrav betyder for vores velvære, og hvordan vi bedst kunne støtte de mest udsatte i samfundet. Under coronakrisen har mange oplevet isolation og adskillelse. Mennesker som har arbejdet hårdt og længe for at forbedre psykiske som fysiske udfordringer bliver sat tilbage i deres udvikling på grund af manglende behandling og fysiske møder. Mange har oplevet, at tempoet er blevet sat helt ned, mens andre har oplevet et øget pres som essentielle medarbejdere, der har måtte overtage opgaver for hjemsendte kolleger. Nærmest alle danskere er på den ene eller anden måde blevet påvirket af de effekter COVID-19 pandemien har affødt.

Et af de presserende spørgsmål er nu, hvad der sker, når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen. Hvad kan vi lære af denne ekstraordinære situation, vi er blevet tvunget ud i som samfund? De udfordringer og dilemmaer vi stod med før krisen eksisterer stadig på den anden side af COVID-19, og ligeledes vil de nye udfordringer, coronakrisen har medført, kaste skygger over vores samfund i lang tid fremover. Dermed er det blevet mere relevant end nogensinde at undersøge, hvordan vi kan sikre vores helbred og trivsel i en kommende tid, hvor de fælles ressourcer er pressede i helt nye formater – og hvor vi som mennesker er blevet presset ud i helt nye måder at leve vores liv på. 

Derfor skal Grundlovsdebat på FÆNGSLET naturligvis gennemføres – om end, at det ikke kan foregå på grundlovsdag. Derfor åbner vi i stedet dørene op for debat og dialog den 13. september, hvor publikum i fællesskab med vores skarpe debattører vil undersøge hvad der er op og ned i en tid, hvor uvisheden aldrig har været større. Vi følger naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger nøje, så vi kan sikre et gennemført og ansvarligt arrangement. FÆNGSLET råder over store, unikke rammer, der muliggør det at tilpasse arrangementet så vi følger regeringens retningslinjer. Vores mange store lokaler gør det muligt at holde minimum 2 meters afstand mellem alle deltagere, og dele publikum op i flere hold hvis nødvendigt, både i debatterne og i pausetiderne. 

Du kan derfor trygt glæde dig til en eftermiddag fyldt med vigtig debat og skarpsindig underholdning – så gør dig klar til at blive udfordret på dine holdninger!

Standard billet 250 kr. | Ung under 25/studiebillet 100 kr.

Program for dagen

Kl. 14.30: Registrering af publikum

Kl. 15.00: Showstart ved brødrene Anders og Peter Lund Madsen

Kl. 15.45: Kort pause

Kl. 16.00: Talks

Kl. 17.00: Kaffepause

Kl. 17.30: Talks

Kl. 18.30: Kort pause

Kl. 18.45: Afrunding på talks i plenum

Kl. 19:00: Show ved Christian Fuhlendorff

Kl. 19.30: Tak for i dag

Grundlovsdebat på FÆNGSLET datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Grundlovsdebat på FÆNGSLET i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger