I eventyrernes tegn billetter

Bliv fan

Drevet af udlængsel, nysgerrighed og en ustoppelig sult på eventyr har de danske verdenscyklister udforsket klodens fjerneste afkroge, højeste bjerge og tørreste ørkener. De har mødt fremmede venner i lande langt borte og tegnet deres egne streger på verdenskortet. Det skete i 1920’erne, da de første danskere cyklede jorden rundt med soveposer og pistoler spændt på styret, og det sker i 2020’erne, hvor flere end nogensinde før sætter ud. 

Mød de to medlemmer af Eventyrernes Klub og forfattere til bogen "VELO - de danske verdenscyklister", Tore Grønne og Bjørn Harvig. Tore Grønne fortæller om sin lange rejse hjem fra Kina til Danmark, mens Bjørn Harvig fortæller om en rejse fra Danmark til Iran på cykel. De krydrer deres beretninger med nogle tilbageblik på nogle af de vilde historiske pioneer, der er med i VELO, b.la. om den første kvinde, der cyklede jorden rundt - og som er dansk.

 

Torre Grønne:

100 års danske cykeleventyrJeg fortæller om at søge eventyret på to hjul langt ude i verdens vildeste afkroge, hvor de færreste kommer og om at bruge cyklen som en magisk nøgle til at komme tæt på fremmede folk og kulturer – at blive inviteret ind hos bl.a. bevæbnede jihad-sympatisører i Pakistan, nomader i Centralasien og statsløse palæstinensere i flygtningelejre i Libanon. Jeg fortæller om at lade parader falde og fordomme fordufte, møde alverdens folk med et åbent sind og opbygge en ukuelig tro på det gode i mennesker. 

Sideløbende fortæller jeg den farverige historie fra sin prisvindende bog, VELO – De danske verdenscyklister, om danske eventyrere, der i 100 år er trampet ud i verden for at udforske klodens fjerneste afkroge, højeste bjerge og tørreste ørkener. For vi danskere kan noget særligt på cykler – den første europæer, der cyklede verden rundt, var f.eks. en dansker, der satte ud i 1925 med en sovepose, en pistol og 75 øre på lommen.

Foredraget er ledsaget af massevis af smukke billeder – såvel mine egne som de klassiske skud af 100 års danske cykelhelte og pionerer. 


Bjørn Harvig:

Yngste medlem af Eventyrernes Klub. Opvokset i Virum-Sorgenfri. Bosat på Frederiksberg i København

Arbejdede som ung knægt i en årrække med at rense lokummer i Eventyrernes Klub og lagde snapsen på køl inden tirsdagsmødet. Bjørn rejser helst på cykel eller til fods – for så er tempoet ikke for hurtigt og han mener, at netop det giver ham de bedste muligheder for at møde fremmede venner. Bjørn mener, at alle har en god historier at fortælle, det handler blot om, at de for den fortalt til nogen, som giver sig tid til at lytte.

Bjørn rejser ikke ud for at snakke med mennigsdannere eller journalister, men opsøger historier blandt de folk, som han tilfældigt støder ind i på sin vej. Han er altid på jagt efter en god historie – helst der, hvor vi sjældent hører dem fra. Om det så er fra det tidligere Sovjet, Mellemøsten, Pakistan, Kina, Iran, Centralasien, Kaukasus eller Balkan.

Bjørn er uddannet politimand og har arbejdet med unge på Nørrebro i en årrække ved siden af jobbet. Han er forfatter til bøgerne “Igors Æblehave – fortællinger fra en cykelrejse København – Teheran”, “Kaukasus & Kildevand – historier fra en rejse til fods”, redaktør på “Udlængsel – 27 nye historier fra Eventyrernes Klub”, hvor han har en historie med fra Indien, og nu er han aktuel med “Bosniske Brødre”.

I eventyrernes tegn datoer og billetter

fre 24 nov 2023 19:00

Sjørring Skole, 7700

Køb billet

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger