Kærlighed billetter

Bliv fan

Den klassiske musiks berømteste kærlighedshistorie - Brahms, Clara og Robert Schumann - fremstilles ofte fejlagtigt som et trekantsdrama, måske i det håb, at antydningen af det slibrige sælger billetter. Men gider man at dykke lidt ned i facts, vil man opdage en langt mere nuanceret og gribende historie.

Et trekantsdrama kan udelukkes af mange årsager:
- De to mænd havde et meget dybt venskab. Brahms forgudede sin lærer, og Schumann havde gjort sin elev kendt over hele Europa ved at beskrive ham som "den tyske musiks frelser."
- Brahms flyttede ganske rigtigt ind hos Clara, efter Robert var blevet indlagt og hans psykiske lidelse på alle måder forhindrede ham i at fungere ægtemand og far, men Brahms havde soveværelse på en anden etage.
- Brahms har udtalt, at han “aldrig har kompromitteret en respektabel kvinde” og beskrev Clara som “jomfruelig”.
Historien omfatter således både den romantiske, den venskabelige og den ulykkelige kærlighed - men frem for alt er det en fortælling om tre mennesker, der er bundet sammen af en fælles kærlighed til musikken.

Rudersdal Kammersolister spiller romancer for violin og klaver af Clara Schumann, og alle fire musikere forenes i to store klaverkvartetter af Brahms og Schumann.
Musikken ledsages af en installation af billedkunstneren Lotte Tauber Lassen som en hyldest til kærligheden.
Derudover læses der passager af Karl Aage Rasmussens anmelderroste bøger om komponisterne.

Kærlighed datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Kærlighed i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger