Lene Espersen billetter

Bliv fan

Lene Espersen er tidligere dansk folketingspolitiker og minister. Hun blev medlem af Folketinget den 21. september 1994 for Det Konservative Folkeparti og udtrådte 4. november 2014. Det gjorde hun for at begynde som administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder.

I 1999 blev hun De Konservative Folkepartis politiske ordfører, og året efter blev hun også EU-ordfører. Hun tiltrådte den 27. november 2001 som justitsminister – en post hun bestred i syv år. Som justitsminister stod hun i spidsen for en strammere retspolitisk lovgivning, især ved vold og voldtægt, ligesom hun har stået i spidsen for den såkaldte terrorpakke og rockerloven. I 2006 fik hun vedtaget den stærkt omdiskuterede politireform med virkning fra 2007.

I september 2008 afløste Espersen Bendt Bendtsen som formand for Det Konservative Folkeparti og blev også udnævnt til økonomi- og erhvervsminister. I forbindelse med en større ministerrokade i februar 2010 blev hun udenrigsminister, en ministerpost, som hun overtog fra Per Stig Møller.

Efter en langvarig periode med stedse dårligere meningsmålinger samt interne kriser i partiet, annoncerede hun sin afgang som partiformand den 13. januar 2011, efter det konservative bagland havde krævet hendes afgang. Hun fortsatte dog som udenrigsminister frem til regeringens afgang i oktober 2011. Hun har siden 2012 fungeret som udenrigsordfører og som medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn. Den 10. november 2014 stoppede hun i Folketinget til fordel for et job som adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder. Hun har også siden 1. juli 2016 været bestyrelsesformand for bestyrelsen på Aalborg Universitet.

Lene Espersen datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Lene Espersen i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger