Louise Fribo billetter

Bliv fan

Louise Fribo  fik sit gennembrud i Danmark i en alder af blot 21 år.
Hun blev opdaget af  Morten Grunwald i Odense Teaters opsætning af ”Les Miserables” som engagerede hende til at synge det svære parti som Cunegonde i Bernsteins ”Candide” på Østre Gasværk Teater. Som den yngste nogensinde i denne rolle blev det hendes gennembrud ved teatret og hun fik bl.a tildelt Marguerite Vibys Hæderslegat for præstationen. Efterfølgende blev hendes navn slået fast gennem hendes rolle som  ”Feen” i TV2’s julekalender sideløbende med hendes medvirken i gigant succesen ”Les Miserables ” på Østre Gasværk.

 Hun er i dag en af Danmarks mest alsidige kunstnere med anmelderroste præstationer i bagagen for specielt hendes unikke høje stemme med de flyvende koloraturer kombineret med et troværdigt stærkt scenisk nærvær og udtryk.

Hun har medvirket i utallige musicals, operaer og koncerter. Spillet med i tv serier og film (senest sammen med Preben Kristensen i Badehotellet) og lagt stemme til Disneys heltinder. Spillet 700 forestillinger af musicalen CATS i musicalens mekka Londons West End, turneret med Bent Fabricius-Bjerre, filmet med Lars von Trier og indspillet 7 plader i eget navn.

Louises uddannelse fra Opera Akademiet bragte hende hurtigt ud i en operakarriere; Hun debuterede i 2004 som Zerbinetta på Theater Lübeck og i 2006 på  Salzburg Festivalen. Dette udløste en profilering i festivalens ”Generation con Brio” serie, som en af morgendagens unge stjerner. Forestillingen er indspillet på DVD for Deutsche Grammophon og der er siden kommet talrige engagementer på cv’et på europæiske operascener i koloraturfagets sværeste roller bl.a Nattens Dronning og ikke mindst Ariel  - det ekvilibristiske tårnhøje parti i Thomas Ades opera ”The Tempest”. Her fik Louise, af samtlige europæiske operatidsskrifter, sensationelle anmeldelser for hendes evne til at udtrykke det overjordiske og skabe et poetisk centrum i forestillingen.

I årene 2010-12  medvirkede hun i et interessant engagement med verdensstjernen John Malkovich. I det dramatiske stykke musikteater ”The Infernal Comedy”, optrådte Louise sammen med Malkovich og Wiener Akademie Orchester, under dirigent Martin Haselböck på verdens turné.

Herefter fik hun engagement på Komische Oper i Berlin som Blondchen i Bortførelsen fra Seraillet samt Olympia i Hoffmanns Eventyr. Sidstnævnte sang hun også på Operaen i København og fik tildelt en Reumert for præstationen.

I Danmark har Louise de seneste år haft flere successer på Det Ny Teater. Som Christine i Lloyd Webbers Love never Dies, one-woman showet Tell me on a Sunday samt Abbedissen i The Sound of Music for hvilken hun modtog Ebbe Rodes hæderslegat.

I rollen som Primadonnaen Carlotta i Phantom of the Opera, skrev Cph Culture :

“Forestillingens største præstation tegner Louise Fribo sig for - med en præcis vittig accent. Som divaen Carlotta er hun alt hvad hun skal være: Temperamentsfuld, overlegen og med et så vidunderligt register, at det forekommer utænkeligt, at fantomet vil hende til livs.”

Senest har Louise sunget Zerbinetta i Richard Strauss’ opera Ariadne på Naxos ved den traditionsrige  “Festival of the Aegan”, men Louise er nu igang med et skift indenfor operafaget. Fra at have sunget de lyriske koloratur-roller går hun nu, efter studier på operaerne i Graz og Wien, over til indstudering af dramatiske koloratur-roller så som Mozartrollerne Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet, Nattens Dronning i Tryllefløjten, Lucia i Donizettis Lucia di Lammermoor samt titelrollen i Bellinis Norma.

Louise Fribo datoer og billetter

lør 16 jul 2022 20:00

Exillion, Holte

Køb billet

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger