Peter Viskinde billetter

Bliv fan

Mit nye album “ Grundstof “ er de 21 vigtigste lydspor i min rejse i musik. Forbilledernes og mine egne.

I starten af halvfjerdserne var jeg tæt på at ende som evighedsstudent. Tiden gik henslængt på divaneseren på mit lille kammer på første sal i rækkehuset i Lyngby i selskab med min guitar og med at lave eksperimenter med hjemmelavet maling. Jeg havde fået den, synes jeg selv, strålende idé at hælde cellulosefortynder i en 25 liters bowle og lade flamingo plader opløse deri. Placeret ved side af sengen uden låg gav den en dejlig tyk lak og en grim hovedpine. Af og til kom der et brugbart maleri ud af det….så vidt jeg husker.

Det truende dødvande i selskab med min selvvalgte cocktail, guitar og celluloselak, blev brudt i 1975, da Rolling Stone havde en forside med en hvis Bruce Springsteen i anledning af hans netop udsendte album “ Born To Run “. De otte sange blev aflytte dagligt i et års tid og viste sig at ændre mit liv og Springsteen blev min rollemodel nummer to. Dylan var den første.

Jeg havde glæde af min Springsteen fascination da jeg i 1979 kom med i Malurt. Til en start var mine medspillere dog ikke ret interesserede. Han blev fundet politisk ukorrekt og man så ham helst begravet i kisten med andre amerikanske ikoner. Fx. var drikkevanerne i øvelokalet på Jagtvej sår'n at Coca Cola var skiftet ud med den ringe danske kopi Jolly Cola. Efter kort tid overgav de sig dog og vi tilegnede os et fælles lyd og kompositions fundament ved at skele kraftigt til Springsteen og E Street band. I 1981 da Springsteen og bandet var på Europatur fandt mesteren selv vej forbi Forum hvor vi, Malurt, spillede til en ræve rød 1. maj. Sangen vi spillede med ham “ Hungry Heart " var fra hans netop udsendte dobbeltalbum “ The River “. Det siger næsten sig selv, den må med her - uagtet at det for mig næste er en helligbrøde.

 

Peter Viskinde 2015

Peter Viskinde datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Peter Viskinde i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger