Rhythm & Wind Sextet billetter

Bliv fan

Nordisk jazz møder stjernemusikere fra Vestafrika:

Koraspilleren Lamine Cisshoko fra Senegal, der er bosiddende i Sverige og fløjtevirtuosen Dela Botri fra Ghana mødes i tæt samspil med den danske jazzsaxofonist og komponist Katrine Suwalski og hendes nye gruppe Life Force, med percussionisten Ayi Solomon, bassisten Thomas Fonnesbæk og Roskildes egen Anders Gerup på Keyboard.

Gruppen spiller originale kompositioner, og kombinerer inspiration fra jazz og traditionel musik fra Vestafrika og Skandinavien.

Lamine Cisshoko fortæller: ”Jeg er inspireret af mandingo-melodierne arvet fra mine griot forfædre. Jeg fletter jazzmelodier sammen med orientalske melodier, nordisk folkemusik og improvisationer. Min kora er en blød og mystisk følgesvend, min stemme for harmoni og respekt.”

Glæd jer til en koncert fuld af skønhed, spiritualitet og pulserende rytmer.

Rhythm & Wind er et musikalsk samarbejde startet af Dela Botri og Katrine Suwalski. De har udgivet duo-albummet Ghana Calling (2018), samt singlerne A Night in Accra (2017) og senest What I Mean (nov 2021). www.suwalski.dk

Dela Botri er blandt Ghanas førende musikere, spiller Atenteben, en ghanesisk traditionel fløjte lavet af bambus. Leder af ni mandsorkestret Hewale Sounds i Ghana. Er forsanger og percussionist. Han fornyer traditionen samtidig med at han holder en stærk forbindelse til sine rødder. Dela Botri er blevet sammenlignet med afrikanske kunstnere som Habib Koite, Salif Keita og Youssou N’dour. Han har tidligere optrådt i DK som solist i Katrine Suwalski’s gruppe Another World og med Rhythm & Wind Orchestra, som de to dannede i2018.

Lamine Cissokho er fra Casamance-regionen i det sydlige Senegal og kommer fra en familie af mandinka-griots, hvis traditioner dateres tilbage til det 14. århundrede. Koraen overføres fra far til søn, ligesom melodierne og teknikken. Lamine har boet i Sverige siden 2001 og har optrådt på koncerter og festivaler i over femten lande blandt andet sammen med Youssou N’Dour.

Katrine Suwalski er en vidtfavnende musiker og komponist. Hun har skabt sin egen særlige fusion af jazz og vestafrikanske rytmer. Hun kendes også som leder af afro-jazzgruppen Another World, og fra BonNoir Trio. Som komponist er hun inspireret jazzens mestre som Ellington, Mingus og Abdullah Ibrahim. Hendes musik bliver nu opdaget og anerkendt i Ghana, hvor hun har turneret regelmæssigt siden 2015. I foråret 2016 blev en film om Katrine Suwalski og hendes band præsenteret af den ghanesiske instruktør Dr. Gameli Tordzro i hans dokumentarserie “Music Across Borders ”

Anders Gerup spiller keyboards, klarinet, saxofon og fuglefløjt og er en helt unik og fantastisk stemme på den danske musikscene. Han er selvfølgelig fra Roskilde!!!!

Thomas Fonnesbæk er en af Danmarks bedste bassister. Han turnerer i hele verden med store jazznavne som Sinne Eeg, Thomas Clausen, Enrico Pieranunzi, Lars Janson m.fl

Ayi Solomon, virtuos percussionist, bor i Danmark. Ayi Solomon voksede op i Accra, men forlod Ghana i begyndelsen af 1980erne med reggaebandet Classic Vibes. Siden da har han lavet en stor karriere på den internationale jazz- og verdensmusikscene. Han spiller med med Kojo Antwi (GH) i Ghana og har spillet med amerikanske musikere: Randy Brecker, Jerry Bergonzi, Adam Nussbaum. Især kendt i DK for sit samarbejde med New Jungle Orchestra og Palle Mikkelborg. Han er co-producer på 6 albums med Katrine Suwalski.

Rhythm & Wind Sextet datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Rhythm & Wind Sextet i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger