Simon Toldam billetter

Bliv fan

“Jeg ser mine oplevelser som breve sendt til mig. Med dette album responderer jeg.” – Simon Toldam

Tak for dit brev (Thank You For Your Letter), er det nye album fra den danske pianist og  komponist Simon Toldam. Udgivelsen er en fiktiv brevkorrespondance, hvor livets små  og store oplevelser i form af hverdagsbegivenheder, vigtige menneskelige møder og  transformerende øjeblikke, fungerer som  afsendere og Toldams sange som svar.

Det er en uundgåelig kendsgerning, at vi alle dagligt påvirkes af både opløftende og nedslående begivenheder i og omkring os. Disse sange gør opmærksom på den enkle sandhed,  at vores oplevelser karakteriserer hvem vi er, og hvordan vi udvikler os som mennesker.

På Tak for dit brev udforsker Toldam et melodisk lydlandskab, der markerer et nyt kapitel  efter hans seneste harmoni- og klangfokuserede arbejde.

De fleste af kompositionerne på Tak for dit brev er komponeret på klarinet, hvilket har  tilføjet nye opdagelser og parametre i selve skabelsesprocessen. At komponere på et  monofonisk instrument (klarinet), i stedet for et polyfonisk (klaver), dikterer en anden  vinkel at komponere udfra og åbnede døren til en frugtbar kreativ proces for Toldam;  det melodiske materiale blev skabt først, derefter den harmoniske kontekst og  arrangementet omkring det.

Toldams fantastiske evne til at orkestrere og skabe musik fra overraskende og fascinerende vinkler høres her i fuldt flor, hvilket resulterer i sange, der kredser om stærke melodier og  skinner med ublu påvirkninger fra skandinavisk folke- og jazzmusikstraditioner.

Til indspilningerne i Atlantic Studio - Stockholm - inviterede Toldam den legendariske  svenske bassist og komponist, Georg Riedel (født 1934). Riedel er blandt andet kendt for  sit berømte samarbejde med den svenske pianist Jan Johansson (bla. det tidløse  mesterværk, JAZZ PÅ SVENSKA), samt at have komponeret musik til flere Astrid Lindgren-film, herunder Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg. Resten af ensemblet inkluderer nogle af  de mest originale instrumentale historiefortællere i Skandinavien: Nils Berg på basklarinet,  Tobias Wiklund på kornet og Anders Christensen på bas.

Tak for dit brev er Toldams 15. album som kapelmester. Han har modtaget det 3-årige  arbejdslegat fra Statens Kunstfond og har vundet fem Danish Music Awards Jazz, senest  “Årets Jazzalbum” for sit trioalbum, OMHU (2019).

Simon Toldam datoer og billetter

tir 08 feb 2022 20:00

Spillestedet Harders, Svendborg

Simon Toldam - Tak For Dit Brev

Køb billet

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger