Sydhavns Salonen - Mørkt Stof billetter

Bliv fan

En aften i Sydhavns Salonen med gnistrende poesi, dragende klange, trancedans og tunge sorte huller:
ord med Søren Ulrik Thomsen
musik med Neu Sierra
perfomance med Lina Hashim;
science med Emil Bjerrum-Bohr

Døre kl. 19:00 
Show kl. 19.30
Entré: 120 kr.

Vi glæder os til at lade os ramme af den store digter Søren Ulrik Thomsens ord, 
lade os udfordre af teorier om sorte huller med forsker i teoretisk partikel fysik og strengteori Emil Bjerrum-Bohr, 
til at suges ind og hvirvles med af performancekunstner Lina Hashim, når hun fremfører sin uddrivelsesdans, 
til give lods og give os hen til Neu Sierra, der med sit uforlignelige rockband fremfører sin melodiøse noir rock.

SØREN ULRIK THOMSEN 
“Jeg frygter pludselig at synke sammen på S-togsædet en fredag eftermiddag på en af de højtliggende stationer syd for København, mens lyset fra et nærliggende industrikøkken brænder gennem novembermørket”
-fra det fabelagtige erindringsessay “Store Kongensgade 23”, Gyldendal 2021.

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab er en enestående samling af poetiske, kloge og sanselige digte, som i samklang med essays og poetikker vidner om et vægtigt og uomgængeligt forfatterskab.
Han har siden debuten med ”City Slang” i 1981 haft en særlig status blandt både læsere og kritikere. 
Thomsen har bevæget sig fra at erfare et mytologisk storbymiljø i 1980’erne over et mere religiøst og erkendelsesmæssigt rum i 1990’erne til med "Det værste og det bedste" (2002)at opnå en status som en nærmest folkelig poet.

LINA HASHIM er billedkunstner og arbejder med performance og fotografi som medier. Hun vil opføre uddrivelsesdansen fra hendes performance 'THE TOUCH', som hun senest spillede på teatret Sort/Hvid. Den dansk-irakiske kunstner lader to danse flette sammen, Radh og Latmyia. Under dansen overskrider hun enhver fornuft og tilgår gennem trance et andet bevidsthedsniveau. Radh stammer fra Kawliya-folket, en rettighedsløs, etnisk minoritet i Irak, som typisk lever af at underholde med dans og musik for penge. Det er primært kvinderne, der arbejder, og de sælger ofte også sex. Dansen bliver betragtet som en ophidsende, seksuel dans. Danseren svinger sit hoved med sit blottede hår rundt og rundt og rundt. Det er ikke usædvanligt, at Radh fører til, at danseren besvimer undervejs. Latmyia er en religiøs sørgedans. Den kræver mange af de samme bevægelser og den samme selvudslettelse af danseren. Latmyia er en hellig dans for muslimer, der sørger – også den kan føre til bevidsthedstab.

NEU SIERRA og hendes uforlignelige band med en stjernebesætning bestående af Tomas Ortved (Sort Sol), Manoj Ramdas (Raveonettes ), Nils Lassen (BlackieBlueBird) og Mathias Gørtz (Leizure). Storladen intens noir rock.

Neu Sierra kendes på den varme midnatsstemme og den vilde autoharpe, vedkommende tekster om længsel, begær, kærlighed og overgreb. Lige dele ynde og råddenskab. Omgivet af Ortveds ekspressive trommer og Ramdas’ og Gørtz’ støjende og melodiske guitarer. Nils Lassen, der spiller bas i bandet, er også producer af Neu Sierras debut EP ‘Sulphur and Molasses’, som udkom i maj 2021.
GAFFA gav den fem stjerner og beskrev Neu Sierra som en “kompetent og vanvittig dygtig musiker med stort internationalt potentiale”. 
Måske har du hørt “Dirty Me” eller den seneste single “When I dance” som begge to røg i rotation på radiokanalen p6beat.

I foråret 2022 var hun og bandet på deres første Danmarks-turné, som bl.a. kom omkring Posten og Hotel Cecil, og i maj spillede hun en koncert på SPOT Festival, som fik flotte anmeldelser af Gaffa og svenske Hymn.

EMIL BJERRUM-BOHR
lektor ved Niels Bohr Instituttet i teoretisk partikelfysik og kosmologi. 
Han arbejder med sorte huller og tyngdekraft og står i spidsen for en arbejdsgruppe, der undersøger lydbølger fra sorte huller.
Hvad sker der når 2 sorte huller kolliderer?
“Det er en slags opdagelsesrejse i fysikken, kan man godt kalde det" (fra podcastserien ‘Det Store Spørgsmål)
– “Tyngdekraften har altid tiltrukket mig. Det er en mystisk kraft..."

Sydhavns Salonen - Mørkt Stof datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Sydhavns Salonen - Mørkt Stof i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger