TRIO SOSPIRI billetter

Bliv fan

Sopran & gambe - Kathrine Brandt
Cembalo - Viola Chiekezi
Barokguitar og Colascione - Lars Hedelius-Strikkertsen

Lørdag den 4. februar kl.15
Havesalen, Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

Trio Sospiri har specialiseret sig i musikken fra starten af 1600-tallet til midt 1700, med primært fokus på den italienske og franske barokmusik. Netop i denne periode har guitaren (barokguitaren) sin glansperiode. De italienske sange af bla. G. Caccini, J.H. Kapsberger, V. Calestani og Monteverdi, er alle skrevet med guitarakkompagnement. Komponisterne F. Corbetta og R. de Viseè, var i deres samtid berømte guitarister og ansat ved hoffet hos henholdsvis Charles 2. og Ludvig 14 - Solkongen. Ved hoffet hos Frederik 4 ansættes J. F. Fibiger i 1724, som guitarlærer for prinsesse Charlotte Amalie. Fibiger har været ved det danske hof siden 1698, da Christian 5 ansætter ham som "guitarmester", men fra 1724 er han, som nævnt guitarlærer, og til prinsessens fornøjelse skriver og omskriver han en masse musik til guitaren.

Colascionen er en baslut. Den var mest brugt i Italien i starten af 1600-tallet, primært i forbindelse med med sang eller i mindre ensembler.

Koncertens program består af musik med guitaren som det gennemgående instrument. Sonater for guitar med continuo af Fibiger, italienske sange samt enkelte solostykker. Undervejs fortælles der om komponisterne, musikken og de historiske instrumenter.
 

TRIO SOSPIRI datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til TRIO SOSPIRI i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger