Tur med arkæologen billetter

Bliv fan

 

Søborg Sø

I oldtiden gav Søborg Sø muligheder for både jagt, fiskeri og dyrehold. I middelalderen gav den beskyttelse til Søborg Slot og liv til Søborg Købstad. I slutningen af 1700-tallet var tiden løbet fra søen, og man drænede den for at skabe nyt landbrugsjord. I 2024 er tiden moden til at søen genopstår, og man vil igen kunne opleve dette vigtige element i landskabet.
 Tag med historiker Jon Voss og arkæolog Kjartan Langsted på tur til Søborg sø, og hør den spændende fortælling om søen, der har været et omdrejningspunkt for historien gennem tusinder af år.
Arrangementet varer 3 timer.

Gadevang mose

Tag med Pernille Pantmann, ph.d. og museumsinspektør på Museum Nordsjælland med i Gadevang mose og hør om de spændende relationer imellem menneske og natur. Netop Gadevang mose er et godt eksempel på, hvordan den menneskelige påvirkning kan have, og har haft, stor indflydelse på naturen i både fortid og nutid. Ved samme lejlighed bliver historierne om Gadevang moselig også rullet ud, som i høj grad også er fortællingen om det forhistoriske menneskes relation til naturen.

Frederiksværk Kanal og Vinderød

Det monumentale anlægsarbejde, som Frederiksværk Kanal er, blev gennemført i 1717-19. Det ændrede markant på landskabet og skabte fundamentet for industribyen Frederiksværk. Men hvad var der egentlig før kanalen? Og hvordan er området blevet brugt op igennem oldtiden og middelalderen? Tag med på en aftenvandring fra Frederiksværk Kanal ved Arresødal og til Vinderød, hvor Afdelingsleder for Arkæologi i Museum Nordsjælland, Esben Aarsleff, fortæller om de arkæologiske fund og tiden før kanalen blev anlagt.

Tur med arkæologen datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Tur med arkæologen i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger