Veterantog Silkeborg-Ry billetter

Bliv fan

Veterantog Silkeborg-Ry

17.-18. og 24.-25. august

To weekender i august er der mulighed for at nyde det smukke Midtjydske Søhøjland med søer og skov, når Danmarks Jernbanemuseum inviterer på veterantog for fuld damp mellem Silkeborg og Ry. Hver weekend er der tre daglige afgange fra Silkeborg via Svejbæk og Laven til Ry. Turen køres med damplokomotivet K 563 fra 1899. Lokomotivet er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne. Damplokomotivet trækker tre vogne fra perioden 1932 til 1953. Inden afgang kan børn og voksne opleve, hvordan damplokomotivet passes med vand og kul. Toget standser undervejs i Svejbæk og Laven, hvor af- og påstigning vil være muligt. Det kræver dog fortsat billet til hele turen mellem endestationerne. Turen varer ca. 1½ time med en halv times ophold i Ry. På turen udleveres en folder, der fortæller om Søhøjlandet og jernbanens betydning for Silkeborg, Ry, Alling, Laven, Svejbæk og Sejs. Billetter til turen kan købes via Billet.dk. Det vil også være muligt at købe enkeltbilletter Silkeborg-Ry eller Ry-Silkeborg, såfremt der er plads på toget. Billetten købes ombord i toget og betaling sker kontant eller via MobilePay.

 

Datoer

Lørdag-søndag den 17.-18. og lørdag-søndag den  24.-25. august

 

Afgange

 

Tur nr. 1:

Afgang Silkeborg Station kl. 11.11

Ankomst Silkeborg Station kl. 12.34

 

Tur nr. 2

Afgang Silkeborg Station kl. 13.11

Ankomst Silkeborg Station kl. 14.34

 

Tur nr. 3

Afgang Silkeborg Station kl. 15.11

Ankomst Silkeborg Station kl. 16.34

 

Dette gælder for alle ture:

  • Der er tale om unummererede pladser.
  • Der er afgang fra Silkeborg Station, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang.
  • Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.
  • I tilfælde af højt tørkeindeks kan vi desværre være nødsaget til at aflyse kørslerne. Henholdsvis torsdag den 15. august og torsdag den 22. august vil alle, der har købt billet på forhånd til den kommende weekend, bliver orienteret via mail om hvorvidt kørslerne gennemføres eller ej. Ved aflysning vil billetter købt via Billet.dk refunderes. Også på jernbanemuseet.dk vil I kunne se, hvorvidt kørslerne gennemføres. Dette offentliggøres ligeledes 15. og 22. august. 

 

Billetpriser tur/retur

Voksen: 160 kr. inkl. billetgebyr og folder om Søhøjlandet.

Børn (5-17 år): 90 kr. inkl. billetgebyr

Børn under 5 år rejser gratis ifølge med en voksen og behøver ingen billet.

Det er muligt at købe en enkeltbillet Silkeborg-Ry eller Ry-Silkeborg, såfremt der er plads på toget. Billetten købes ombord i toget og betaling sker kontant eller via MobilePay. Prisen for en enkeltbillet for voksne er 85 kr. og for børn (5-17 år) koster en enkeltbillet 50 kr.

Veterantog Silkeborg-Ry datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Veterantog Silkeborg-Ry i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger