Veterantogskørsel Langå-Struer: Kør med damp gennem Danmarks jernbanehistorie billetter

Bliv fan

Grundet uforudset sporarbejde i Struer kan vi desværre ikke gennemføre kørslen mellem Langå og Struer søndag den 17. november som planlagt. Kørslen rykkes til søndag den 24. november, hvortil der er bestilt køreplan. Vi beklager meget.

Danmarks Jernbanemuseum tilbyder anderledes veterantogture rundt i Danmark. Turene i de historiske tog gøres levende af fortællinger om de steder, vi kører forbi og de steder, hvor vi gør holdt. Søndag den 24. november har Danmarks Jernbanemuseum en kørsel fra Langå til Struer med damplokomotivet K 563 fra 1899. Undervejs får vi mulighed for at reflektere over næsten samtlige de milepæle, der kendetegner udviklingen på det danske jernbanenet - fra de første spor til dagen i dag. Vi ender i den by, der engang var hjemsted for DSB’s 3. distrikt, og hvorfra en af de første statslige sidebaner udgik. Vi kan mindes brugen af jernbaner under krigen i 1864, tilslutning af privatbaner til hovedbanenettet og reflektere over, hvor lidt der er tilbage for jernbanearkæologer i tidligere jernbanecentre som Viborg, Skive og til dels Struer. Samtidig kan vi nyde det fantastiske landskab, som det veksler fra Østjylland til Vestjylland.

I Struer fortæller museumsdirektør Steen Ousager om jernbanens udvikling og den politiske historie med udgangspunkt i det, vi ser undervejs. Der er ca. 2 timers ophold i Struer, hvorefter vi igen stiger på toget og kører retur til Langå. Du kan købe drikkevarer på toget, men det anbefales at madpakke eller frokostkurv med. Turen varer knap 7 timer med afgang fra Langå Station kl. 8.36 søndag den 24. november. Der er ca. 2 timers ophold i Struer. Vi er retur i Langå kl. 15.24.

Dato

Søndag den 24. november

Afgang kl. 8.36

Ankomst igen kl. 15.24

 

Priser

  • Voksen: 290 kr. inkl. billetgebyr
  • Medlemmer af Museumsklubben: 240 kr. inkl. billetgebyr. Som kortindehaver kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager. Ved billettering ombord på toget skal gyldigt klubkort fremvises.
  • Børn (5-17 år): 175 kr. inkl. billetgebyr.

 

Dette gælder for turen

  • Der er tale om unummererede pladser.
  • Der er afgang fra Langå Station, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang.
  • Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.
  • Toget standser i Struer, hvor afstigning er mulig. Påstigning af nye passagerer er mulig, hvis der er plads ombord på toget. Af- og påstigning i Struer kræver dog fortsat billet til hele turen.
  • Det er muligt med af- og påstigning i Bjerringbro, Rødkærsbro, Viborg og Skive. Af- og påstigning på disse stationer kræver dog fortsat billet til hele turen.

Veterantogskørsel Langå-Struer: Kør med damp gennem Danmarks jernbanehistorie datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Veterantogskørsel Langå-Struer: Kør med damp gennem Danmarks jernbanehistorie i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger