Yggdrasil billetter

Bliv fan

Kristian Blak er pianist, grundlægger og gruppens hovedkomponist. Han har skrevet adskillige store værker i pakkeform for Yggdrasil, de fleste af disse udgivet på Tutl Records. Yggdrasil er et nordisk ensemble med base på Færøerne. Det blev dannet i 1981 og har altid inkluderet musikere fra andre lande.

Yggdrasil har fra starten haft et tydeligt koncept. De fleste kompositioner er skabt i samarbejde med andre former for kunst eller i nogle tilfælde med naturen. Musikere, der har været en del af ensemblet, uanset om de er på lang sigt eller som deltagere i et bestemt projekt, har forskellig musikalsk baggrund, hovedsageligt inden for jazz, men også inden for etnisk, folkelig, rock og klassisk musik. Mens værkerne tegner ideer eller temaer fra etnisk materiale, spænder improvisationen fra fri til klassisk stil.

I årenes løb har mange musikere og kunstnere bidraget til Yggdrasils projekter, der inkluderer visuel kunst, poesi, ballet, opera, koncerter i grotter; og afgørende for Yggdrasil-konceptet er, at personligheden for hvert enkelt medlem af ensemblet høres eller ses. Dette gør Yggdrasils lyd virkelig unik.

I nordisk mytologi er Yggdrasil verdenstræet. Grene af den mægtige ask når op over himlen, og dens tre rødder passerer ind i Æsirs og frostsgiganterne og falder dybt ned i underverdenen. Helt øverst på Yggdrasil sidder den kloge ørn og holder øje. De tre norner vander og plejer træet hver dag, mens den store slange Niðhøgg sammen med en række mindre slanger gnaver ved sin rod. Træet er således i en tilstand af kosmisk ligevægt, konstant truet og fortæret, når det vokser og blomstrer.

Yggdrasil, verdenstræet, er altomfattende; Ensemblet Yggdrasil har et repertoire, der omfatter en lang række genrer - fra fri jazz til klassisk - og udtryk - fra humor og skønhed til katastrofe og ødelæggelse. Bandets sammensætning har på lignende måde ændret sig organisk gennem årene. Som nye grene af træet er nogle af musikerne en generation eller mere yngre end dem, der grundlagde gruppen. Som et ensemble fortsætter Yggdrasil sin vækst med at udforske nye stier til musikalsk udtryk

Yggdrasil datoer og billetter

Beklager, vi har ikke billetter til Yggdrasil i salg i øjeblikket.

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger