ZAAR, Salóme Katrín (IS) & RAKEL (IS) billetter

Bliv fan

Den islandske musikscene er kendt for sine mange kunstneriske samarbejder på kryds af tværs af genrer og stilarter, og da aarhusianske ZAAR skiftede den jyske muld ud med islandsk lavajord, blev det starten på et smukt samarbejde med de to islandske sangerinder, Salóme Katrín og RAKEL. I februar udgav de deres fælles album, While We Wait, og til august kan de opleves på rundt omkring i landet, når de tager på tour og rammer Aarhus, Aalborg, Svendborg, Thy og København.

Selvom ZAAR i dén grad har gjort sig bemærket herhjemme i Danmark med anmelderroste optrædener på bl.a. Roskilde Festival og SPOT, er hun fortsat et nyt ansigt på den islandske musikscene. Det samme gælder for RAKEL og Salóme Katrín, som begge rejste til Reykjavík for at forfølge deres drømme - det var her, de lærte hinanden at kende gennem deres musikstudier, og udad det voksede et stærkt, musikalsk venskab.

De udgav hver deres debut-solo-EP mellem efteråret 2019 og foråret 2021. ZAAR førte an med den kolde og glitchy Lost My Sense of Humor. Salóme Katrín fulgte kort efter med EP’en, Water, bestående af en samling grandiose klaverbetonede ballader og RAKEL styrtede ind på musikscenen i 2021 med det ambitiøse værk, Nothing Ever Changes.

Som titlen på deres fælles album antyder, kom tilblivelsen af While We Wait som et resultat af, at deres respektive solokarrierer var blevet sat i bero af Corona-pandemien. "We found ourselves stranded in the same place for a long period of time and we all felt the need to get out and make some music happen" fortæller Salóme Katrín i et interview med Line of the Best Fit

Albummet byder på i alt syv sange, hvor åbneren - der også bærer albummets titel - indledes af de tre sangerinders stærke vokaler i unison messen, og derefter udvikler sig til en storslået indierock hymne, hvor deres stemmer fletter sig ind og ud af hinanden. Resten af albummets sange kommer i par med hver af de tre sangerinder som den primære afsender, men med de to andre på både kor og instrumentering, hvor lydbilledet lander et sted mellem "rå islandsk indie-rock, melankolsk drømme-pop og kraftfulde elektroniske synthflader" - GAFFA (4/6)

Tilbage i marts opførte de albummet på en kort turné i Island, og til august kan det dansk-islandske samarbejde opleves for første gang, når de tager på tour rundt i sommerlandet. Her er et overblik over touren:

12.08.22 - Gemini Festival i Aarhus (som trio) 13.08.22 - Frigjort Festival ved Loppen, København 20.08.22 - Spillestedet Thy
25.08.22 - Radar, Aarhus
26.08.22 - Studenterhuset Aalborg
27.08.22 - Harders, Svendborg

ZAAR, Salóme Katrín (IS) & RAKEL (IS) datoer og billetter

lør 27 aug 2022 21:00

Spillestedet Harders, Svendborg

Køb billet

Vi bruger cookies for at sikre du får den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside - skift indstillinger